Hopp til innholdet

Kandidat

3 mars 2023

På senvinteren i 2022 sto Nes sykehjem uten nok fast ansatte sykepleiere. Løsningen ble å leie inn nyutdannede, spanske sykepleiere – og det har fungert over all forventning!

– Jeg er så imponert over de 5 sykepleierne vi har hatt hos oss at jeg kunne anbefalt dem alle til andre arbeidsgivere, forteller Nina Bang, som er assisterende avdelingsleder ved Nes sykehjem.

Like spente

Nina er assisterende avdelingsleder for en avdeling med 2 kommunale akutte døgnplasser (såkalte KAD-plasser), 14 korttidsplasser og 14 somatiske langtidsplasser. På korttidsavdelingen kommer de som trenger opptrening etter sykdom eller skade, eller som har behov for nærmere utredning av sykdoms- eller skadeomfang.

–Ved en slik avdeling, med KAD og korttidspasienter, er vi avhengige av høy sykepleierkompetanse, sier Nina. – Det var aldri et alternativ for oss å få inn ufaglærte mens vi ventet på at de faste stillingene skulle bli besatt.

Derfor tok Nina kontakt med Ecura Care, og ble raskt satt i kontakt med 5 spanske sykepleiere som både hadde kompetansen Nina var på utkikk etter, og som kunne starte nokså umiddelbart.

– Vi fikk et veldig godt inntrykk av dem på videointervjuet, sier Nina, og legger til at det de var mest spente på, var norskkunnskapene.

Sykepleierne som kommer fra Spania har alle gått på norskkurs. Der lærer de både selve språket, med spesielt fokus på helsenorsk, og om hvordan det er å jobbe i Norge kontra i Spania.

– Noen språkutfordringer var det naturlig til å begynne med da de begynte hos oss, men de var veldig lærevillige og kom seg raskt opp på et høyt nivå som gjorde at de fungerte veldig godt, forteller Nina. – Som leder er det uansett min oppgave å tilrettelegge slik at alle ansatte mestrer arbeidsoppgavene jeg setter dem til – uansett om de er fra Spania eller Norge.Godt likt av alle

Nina er full av lovord om de spanske sykepleierne. Særlig viktig for henne var det at de hadde et høyt faglig nivå, og at de lærte prosedyrene og driften av avdelingen veldig fort. Det tror hun er noe av grunnen til at de ble godt likt av de ansatte ved sykehjemmet.

De spanske sykepleierne kom til Nes sykehjem i mars 2022, og gikk en periode sammen med sykepleierne som hadde sagt opp. Det tror Nina var en god investering.

– Som alltid når vi får nye kollegaer, går det med tid til opplæring, sier hun. – Når du er nyutdannet og har et annet morsmål er det helt naturlig at du må få litt tid til å komme deg inn i jobben; men det er uavhengig av om du kommer inn via et vikarbyrå eller ikke. Sykepleierne vi leide inn via Ecura Care var veldig omstillingsdyktige og tok ting på strak arm, og det gjorde det enkelt for alle oss som allerede jobbet her.

Gode kandidater

31. januar, nesten et år etter at de begynte på Nes sykehjem, gikk de spanske sykepleierne videre til nye oppgaver andre steder i Norge. Da hadde sykehjemmet fått på plass faste ansatte i de ledige stillingene.

– Vi hadde ikke klart oss gjennom dette året uten vikarene, sier Nina. – Jeg kan trygt anbefale “mine” vikarer videre til andre kommuner. Hadde de søkt på en av de faste jobbene, hadde de uten tvil vært gode kandidater til stillingene. Jeg er rett og slett veldig imponert over både stå-på-viljen deres og kompetansen deres!

Se også siden Helsepartner Omsorg for mer info om Ecura Nord.

LEDIG STILLING


Ecura ønsker medarbeidere som er utadvendte og som liker å bruke sine faglige kunnskaper. Vi ser etter mennesker med variert bakgrunn og utdanning.

SE LEDIGE STILINGER

til toppen

world quality day

Med satsing på kvalitet, kompetanse og innovasjon bygger vi Norges ledende helse- og omsorgsselskap. Ecura er Norges første helseforetak med ISO sertifisering for informasjonssikkerhet.

Vi er også sertifisert for:

Stempelet som bekrefter at Ecura BPA er Kiwa-sertifisert, i tillegg til å være MSYS 004-sertifisert.
ISO: 9001 – Kvalitet
ISO: 14001 – Miljø
ISO: 27001 – Informasjonssikkerhet
ISO: 45001 – Arbeidsmiljø