Hopp til innholdet

Kandidat – god historie

3 mars 2023

Etter å ha jobbet som sykepleier i Norge i to år, flyttet Carla hjem til Spania – men da hun ble mamma, tok hun like godt med seg mann og barn tilbake til Norge. Her er Carlas historie!

Hei alle sammen! Mitt navn er Carla De Castro García og her er historien min om hvordan jeg fikk en fast jobb i Norge.

Jeg ble ferdig utdannet sykepleier i Spania i 2010. 3 år senere bestemte jeg meg for å bryte opp, forlate jobb, familie og venner og prøve lykken i Norge. 

Jeg meldte meg på et intensivt språkkurs på internett som varte i 5 måneder og tok kontakt med et vikarbyrå som den gangen het Accurate Care. Vikarbyråer er gode tilretteleggere som gjør jobbjakten enklere. De kan finne riktig stilling og koble deg direkte til arbeidsgiveren.

I september 2013 var jeg allerede i Norge!. Selvfølgelig at jeg var litt nervøs; nytt land, nytt samfunn, nytt språk, nytt vær, nye vaner, å være aleine,…alt var helt nytt!!

Først bodde jeg i Steinkjer og i løpet av 2 måneder trengte jeg språkpraksis på et sykehjem. Etter 5 måneder fikk jeg jobb som hjemmesykepleier i Ski kommune som hjemmesykepleier, i en 100% stilling. Der jobbet jeg inntil august 2015 og så måtte jeg dra tilbake til Spania av personlige grunner.

Disse 2 år hvor jeg bodde i Norge og jobbet for Accurate Care er en av de beste periodene i mitt liv. Det var veldig givende å jobbe som sykepleier i Norge. Det var ingen stress. I motsetning til i Spania, hadde jeg tid både til å utføre sykepleieroppgaver og å være sosial med beboerne. Jeg ble også veldig imponert over det gode samarbeidet mellom sjef og underordnet. Alle kunne si sin mening fritt. Alt dette fikk meg til å gå på jobb med et smil, siden arbeidet ble mer en fornøyelse enn en plikt. Dessuten var arbeidskameratene fantastiske, snille, hjelpsomme og tålmodige med meg. Jeg hadde noen muligheter til å kose meg med dem utenom jobben… Jeg husker det med veldig kjærlighet. Til og med endte jeg opp med å kalle en av dem min norske mor. 

I tillegg til var jeg ikke alene i det hele tatt. Accurates ansatte bodde i fellesbolig og jeg fikk veldig gode venner blant dem. 

Dessuten var Accurate Care til veldig stor hjelp både med byråkrati og økonomi, og de ordnet med både bolig og reise slik at jeg kunne spare opp penger. 

Tiden var jeg i Spania jobbet jeg både for norske og spanske helseselskap. Jeg prøvde å beholde norskspråket fordi jeg i hjertet mitt aldri utelukket ideen til å komme tilbake til Norge. 

Og etter 7 år, i juni 2022, kom jeg tilbake. Men denne gangen med min familie: kjæreste og vårt 2-åring barn. Faktisk var han hovedgrunnen til at jeg kom tilbake til Norge, siden jeg ønsket å gi ham det beste av fremtiden. Og jeg tror at her kan han få bedre muligheter enn i Spania.

Da jeg ville komme tilbake nølte jeg ikke med å kontakte Accurate Care, som nå heter  Ecura Care. De fant en leilighet til oss og ga meg jobb i Ås kommune, nøyaktig samme kommune der jeg jobbet som hjemmesykepleier for mange år siden. Det var veldig spennende å møte min gamle sjef og noen av vennene mine.

Men denne gangen var målet å etablere oss. Da trengte jeg å jobbe direkte for kommunen, selv om det ville bety at jeg kan spare mindre penger. 

Derfor søkte jeg på en 100% fast stilling som ble ledig der jeg jobbet… og det ga de til meg! I februar 2023 blir jeg spansk hjemmesykepleier med fast stilling på livstid!

Jeg må si at selv om det aldri er lett å starte et liv i et annet land, hadde jeg enorm hjelp fra Ecura Care. De så forbi sine økonomiske interesser, forsto situasjonen min fra første stund og ikke la noen hindringer i veien da jeg uttrykte mine ønsker om å jobbe for meg selv. Sannheten er at Ecura har oppført seg mer som en familie som bryr seg og hjelper til heller enn som en bedrift med ansatte.

Jeg skylder Ecura Care muligheten til et nytt liv i et land der sosial velferd ikke bare forblir et ideal, hvor alle kan ha en utdannelse og hvor det er mange jobbmuligheter.

For alt dette: TAKK.

Har du lyst til å jobbe hos oss?

Ta kontakt med oss for en prat eller registrer deg som vikar!

LEDIG STILLING


Ecura ønsker medarbeidere som er utadvendte og som liker å bruke sine faglige kunnskaper. Vi ser etter mennesker med variert bakgrunn og utdanning.

SE LEDIGE STILINGER

til toppen

world quality day

Med satsing på kvalitet, kompetanse og innovasjon bygger vi Norges ledende helse- og omsorgsselskap. Ecura er Norges første helseforetak med ISO sertifisering for informasjonssikkerhet.

Vi er også sertifisert for:

Stempelet som bekrefter at Ecura BPA er Kiwa-sertifisert, i tillegg til å være MSYS 004-sertifisert.
ISO: 9001 – Kvalitet
ISO: 14001 – Miljø
ISO: 27001 – Informasjonssikkerhet
ISO: 45001 – Arbeidsmiljø